Fillers

Fillers är en gel med hyaluronsyra som injiceras under huden eller i läppar för att fylla ut linjer, rynkor, förstärka konturer eller ge en diskret volymökning. Hyaluronsyra är en sockermolekyl som finns i bindväv och hud. Det är en återfuktande komponent som binder vattenmolekylerna, vilket i sin tur bidrar till hudens elasticitet.

Juvederm är en CE och FDA*-märkt filler. Den är mer bearbetad än liknande fillers och gör den till en slätare gelé. Det gör att man kan forma preparatet. Då kan man på ett snyggt sätt skapa mjuka, följsamma och naturliga resultat. Dessutom minskar risken för klumpar.

Många är nervösa för att det skall göra ont, men inför behandling bedövas du med Emla-salva. Det är dessutom bedövningsmedel i behandlingssprutan.
Svullnad och blåmärken är vanliga biverkningar, som lägger sig inom några dagar.

*Godkänd av Amerikanska läkemedelsmarknaden och får endast säljas till legitimerade sjuksköterskor och läkare.

Vistabel / Botox

Vistabel är Botulinumtoxin A och används för att reducera rynkor. Läkemedelet är välbeprövat och injiceras i muskeln för att få denna att slappna av och på så sätt släta ut rynkor. Behandlingen är mycket effektiv. Resultatet visar sig efter 5-14 dagar och varar ca 3 månader. Du kommer på ett återbesök inom tre veckor.

Lämpliga områden för behandling med botox är

Glabella (argynka/bekymmersynkan mellan ögonbrynen)
Kråksparkar
Pannrynkor
Gropig haka
Rökrynkor (ovan läppen)
Ögonbrynslyft

Hyalase

Hyalase används för att bryta ner oönskad filler. Preparatet injiceras i hunden med en tunn nål.
Effekten av hyalase ses efter 48 timmar. Viss effekt kan dock ses omedelbart i samband med behandling. Svullnad och blåmärken är vanliga biverkningar. Du kommer på ett återbesök inom en till två veckor för att se effekt eller om kompletterande behandling behövs.
Efter en behandling med botox, fillers eller hyalase skall träning undvikas första dygnet. Du skall heller inte massera på insticksställen. Undvik smink första 12 timmarna om möjligt.

Juvederm Volite

Allergan lanserade under 2017 Volite.
Det är den tunnaste fillern i serien av Juvederm och injicerar strax under huden. Det skiljer sig frånde andra fillersbehandlingar då den inte bygger volym utan har som syfte att öka hudens återfuktning och elasticitet. Den kan användas på smårynkor, förbättra ärr och ger huden fukt och spänst. Det vi i skönhetsvärlden kallar GLOW.

Medicinsk hudvård

Vi säljer även medicinsk hudvård från Zoskin health.

PROFHILO

PROFHILO är biokompatibel och integreras lätt i vävnaden där den återställer nivån av hyaluronsyra som naturligt finns i huden. Detta gör den optimal för områden som tidigare har varit svårbehandlade, bland annat halsen, händerna och armarna. Kliniska data bekräftar att hudens struktur, elasticitet och fuktbalans förbättras med en omedelbar uppstramande verkan.

Profhilo är en injicerbar anti-aging behandling gjord av hyaluronsyra för hud som förlorar sin elasticitet och fasthet med ålder. Det kan användas på ansikte, hals, decolletage, armar, händer och knän, eller andra delar av din kropp där huden visar synliga tecken på åldrande. Ofta ser vi en omedelbar märkbar förbättring av hudton och återfuktning, samt en ökad fasthet och minimering av linjer. Hyaluronsyra är mest känd som en ”Filler” och brukar användas för att ge volymen till läppar eller att konturera och forma andra områden i ansiktet.

Hur fungerar det?
Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans som produceras i vår kropp, den finns i hud, leder och annan bindväv. Dess roll är att behålla fukt i kroppen och hjälpa till med kollagenproduktion. Den kan hålla upp till 1000 gånger sin vikt i vatten vilket gör den idealisk för att bindande fukt i huden. Med ålder minskar dock hyaluronsyraproduktionen och huden ser mattare ut och dehydreras, med fina linjer och rynkor som en oundviklig följd.

Det injiceras strax under huden där det sprider sig snabbt och reagerar med din egen vävnad för att omedelbart öka hydrering. Under de närmaste fyra veckorna går den in i fas två och börjar arbeta med att öka elastin och kollagenproduktion. Detta omformar effektivt huden och ger den ett smidigare, jämnare och fastare utseende.

Hur många behandlingar behövs?
En komplett kur består av två sessioner med en månad emellan. En ytterligare behandling kan rekommenderas efter ca fyra till sex månader för att bibehålla effekten.

Klicka nedan för att se prislistan