Fillers

Fillers är en gel med hyaluronsyra som injiceras under huden eller i läppar för att fylla ut linjer, rynkor, förstärka konturer eller ge en diskret volymökning. Hyaluronsyra är en sockermolekyl som finns i bindväv och hud. Det är en återfuktande komponent som binder vattenmolekylerna, vilket i sin tur bidrar till hudens elasticitet.

Juvederm är en CE och FDA*-märkt filler. Den är mer bearbetad än liknande fillers och gör den till en slätare gelé. Det gör att man kan forma preparatet. Då kan man på ett snyggt sätt skapa mjuka, följsamma och naturliga resultat. Dessutom minskar risken för klumpar. Många är nervösa för att det skall göra ont, men inför behandling bedövas du med Emla-salva (vid läppinjektion).

Produkterna innehåller liten mängd lidokain (bedövningsmedel) som kan ge ett positivt resultat i dopingtester. (Vid överkänslighet för Lidokain avråds behandling). Eftersom en nål används är det sannolikt att det kommer att blöda lite från injektionsstället/ställena. Efter injektionen kan rodnad och svullnad uppkomma och ibland även ett blåmärke. Reaktionerna kan orsaka sveda, klåda eller obehag när man trycker på injektionsstället och kan kvarstå i flera dagar. Fillers ska inte kombineras med vissa läkemedel som hämmar leverns metabolism.

Även om det är sällsynt så kan biverkningar, och behandling av dessa, vara i flera månader.

De estetiska effekterna av hyaluronsyrafillers är beroende på en mängd faktorer såsom typ av produkt, injektionsdjup, muskelpåverkan och livsstilsfaktorer som solning och rökning. Kind, käke och haka har hållbarhet upp till 24 månader. Läppbehandling håller kortare vilket har med blodcirkulation och muskelaktiviteten i läppområdet att göra. Påfyllning efter ca 8-10 veckor efter din första läppbehandling för längre hållbarhet.

Under ”läkningsprocessen” när fillern interagerar med den egna vävnaden kan resultatet ibland upplevas ojämt. Det brukar rätta till sig i takt med svullnad och inflammation avtar. Om du vill underlätta förloppet kan du massera området efter någon vecka. Om ojämnheter kvarstår efter 4-5 veckor, boka då ett återbesök så hjälper jag alltid till.

Avstå från alkohol, hård fysisk träning och smink samma och dygnet efter behandling. Utsätt dig inte för hög solexponering eller extrema minusgrader närmaste dagarna efter behandling.

Mycket ovanliga komplikationer som kan uppstå är: missfärgning eller fläckar på injektionsstället, vävnadsdöd, varbölder, varfyllda hålrum, granulom (knölar av kornig vävnad), överkänslighet (allvarlig allergisk reaktion). Förhårdnader eller knutor kan också utvecklas på injektionsstället.

Om några allvarliga komplikationer misstänks ska du informera din behandlare så snart som möjligt då det i vissa fall är av stor vikt att behandling av komplikationen startar så snart som möjligt.

Även om det är sällsynt- kan biverkningar, och behandling av dessa, vara i flera månader.

Kontakt vid komplikationer

Skulle det uppstå en akut komplikation kan du alltid nå mig dygnet runt per SMS: 070-3849675.

Vid icke-akuta tillstånd: Du får snabbast svar via e-post till snickarsmadeleine@gmail.com

Samtycke

Följande medgivande kan signeras i förväg i journalsystemet eller på plats inför behandlingen.

Min signatur bekräftar att jag har läst och förstått patientinformationen. Mclinic Östersund har gett mig en tydlig genomgång (muntligt och skriftligt) och jag har fått svar på mina frågor. Jag är också införstådd med omfattningen av de risker och eventuella biverkningar som behandlingen kan medföra. Vid tecken på avvikande symtom eller infektion kontaktar jag min behandlare omedelbart. (Formulär och samtycke skickas också ut vid bokning via bokadirekt till din mail. Fyll i denna inför ditt besök).

MClinic har patient och behandlingsskadeförsäkring via Folksam. Mclinic är registrerat hos IVO (Inspektion för vård och omsorg).

*Godkänd av Amerikanska läkemedelsmarknaden och får endast säljas till legitimerade sjuksköterskor och läkare.

Vistabel / Botox

Vistabel är Botulinumtoxin A och används för att reducera rynkor.

Läkemedlet är välbeprövat och injiceras i muskeln för att få denna att slappna av och på så sätt släta ut rynkor.

Behandlingen är mycket effektiv.

Resultatet visar sig efter 5-14 dagar och varar ca 3 månader. Du kommer på ett återbesök inom tre veckor.

Vanliga behandlingsområden

Estetiska behandlingar

 • Glabella, den så kallade ”argrynkan” (God effekt på spänningshuvudvärk)
 • Rynkor runt ögonen, eller kråksparkar
 • Horisontella linjer och rynkor i pannan
 • Nedsjunkna ögonbryn
 • Gummy Smile (framträdande tandkött vid leende)
 • Käkmuskler (Vid tandgnissling)
 • Rökrynkor
 • Haka (apelsinhud)
 • Svettning armhålor/händer

Utförande

 • Botulinumtoxin typ A injiceras med små tunna nålar.
 • Effekten är muskelavslappnande/rynkreducerande.
 • Det tar upp till två veckor innan full effekt nås. Effekten varar normalt ca 3-4 månader.

Möjliga komplikationer och biverkningar

Liksom alla läkemedel kan Botulinumtoxin typ A orsaka biverkningar

 • Vanliga biverkningar: (1 av 10 individer) är rodnad, svullnad, irritation, hudutslag, klåda, stickningar, smärta, obehag, sveda eller blåmärke på injektionsstället samt huvudvärk.
 • Mindre vanliga biverkningar: (mindre än 1 av 10 individer) är trötta ögon eller dimsyn,
  nedhängande övre ögonlock, tyngdkänsla övre ögonbrynen första månaden efter
  pannbehanding, svullna ögonlock, rinnande ögon, torra ögon, ryckningar i musklerna runt ögat
 • Ovanliga biverkningar: (1 av 100 individer) synrubbning, dimsyn eller dubbelseende, yrsel, klåda, utslag, allergiska reaktioner, störning av ögonrörelserna, övergående ansiktsförlamning
 • Mycket ovanliga biverkningar: I mycket sällsynta fall har biverkningar i andra muskler än de område som injicerats rapporterats. Dessa omfattar muskelsvaghet såsom sväljningssvårigheter, andningsbesvär. Om detta händer kontakta läkare omedelbart.

Kontraindikationer / försiktighet

 • Om du är gravid eller ammar
 • Om du är överkänslig mot den aktiva substansen Botulinumtoxin typ A
 • Om du har en infektion på det planerade injektionsstället
 • Om du lider av följande neurologiska sjukdomar: Myastenia Gravis, Eaton-Lamberts syndrom eller amyotrofisk lateralskleros (ALS).

Eftervård

 • 24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika hård träning, bastubad, intag av alkohol.
 • Var försiktig med att tycka på eller massera det behandlade området.
 • Undvik makeup 12 timmar efter behandling. Det går bra att försiktigt rengöra ansiktet och använda en ansiktskräm (utan retinol) samma kväll. Låt det gå minst 4 h efter behandling.

Kontakt vid komplikationer

Skulle det uppstå en akut komplikation kan du alltid nå mig dygnet runt per SMS: 070-3849675.

Vid icke-akuta tillstånd: Du får snabbast svar via e-post till snickarsmadeleine@gmail.com

Samtycke

Följande medgivande kan signeras i förväg i journalsystemet eller på plats inför behandlingen.

Min signatur bekräftar att jag har läst och förstått patientinformationen. Mclinic Östersund har gett mig en tydlig genomgång (muntligt och skriftligt) och jag har fått svar på mina frågor. Jag är också införstådd med omfattningen av de risker och eventuella biverkningar som behandlingen kan medföra. Vid tecken på avvikande symtom eller infektion kontaktar jag min behandlare omedelbart. (Formulär och samtycke skickas också ut vid bokning via bokadirekt till din mail. Fyll i denna inför ditt besök).

Mclinics ansvar

Mclinic har patientförsäkring och behandlingsskadeförsäkring hos Folksam.

Mclinic Östersund är registrerad hos Inspektionen för vård och omsorg (IVO), som är ansvarig tillsynsmyndighet.

Hyalase

Hyalase används för att bryta ner oönskad filler. Preparatet injiceras i hunden med en tunn nål.
Effekten av hyalase ses efter 48 timmar. Viss effekt kan dock ses omedelbart i samband med behandling. Svullnad och blåmärken är vanliga biverkningar. Du kommer på ett återbesök inom en till två veckor för att se effekt eller om kompletterande behandling behövs.
Efter en behandling med botox, fillers eller hyalase skall träning undvikas första dygnet. Du skall heller inte massera på insticksställen. Undvik smink första 12 timmarna om möjligt.

Juvederm Volite

Allergan lanserade under 2017 Volite.
Det är den tunnaste fillern i serien av Juvederm och injicerar strax under huden. Det skiljer sig frånde andra fillersbehandlingar då den inte bygger volym utan har som syfte att öka hudens återfuktning och elasticitet. Den kan användas på smårynkor, förbättra ärr och ger huden fukt och spänst. Det vi i skönhetsvärlden kallar GLOW.

Medicinsk hudvård

Vi säljer även medicinsk hudvård från Zoskin health.

PROFHILO

PROFHILO är biokompatibel och integreras lätt i vävnaden där den återställer nivån av hyaluronsyra som naturligt finns i huden. Detta gör den optimal för områden som tidigare har varit svårbehandlade, bland annat halsen, händerna och armarna. Kliniska data bekräftar att hudens struktur, elasticitet och fuktbalans förbättras med en omedelbar uppstramande verkan.

Profhilo är en injicerbar anti-aging behandling gjord av hyaluronsyra för hud som förlorar sin elasticitet och fasthet med ålder. Det kan användas på ansikte, hals, decolletage, armar, händer och knän, eller andra delar av din kropp där huden visar synliga tecken på åldrande. Ofta ser vi en omedelbar märkbar förbättring av hudton och återfuktning, samt en ökad fasthet och minimering av linjer. Hyaluronsyra är mest känd som en ”Filler” och brukar användas för att ge volymen till läppar eller att konturera och forma andra områden i ansiktet.

Hur fungerar det?
Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans som produceras i vår kropp, den finns i hud, leder och annan bindväv. Dess roll är att behålla fukt i kroppen och hjälpa till med kollagenproduktion. Den kan hålla upp till 1000 gånger sin vikt i vatten vilket gör den idealisk för att bindande fukt i huden. Med ålder minskar dock hyaluronsyraproduktionen och huden ser mattare ut och dehydreras, med fina linjer och rynkor som en oundviklig följd.

Det injiceras strax under huden där det sprider sig snabbt och reagerar med din egen vävnad för att omedelbart öka hydrering. Under de närmaste fyra veckorna går den in i fas två och börjar arbeta med att öka elastin och kollagenproduktion. Detta omformar effektivt huden och ger den ett smidigare, jämnare och fastare utseende.

Hur många behandlingar behövs?
En komplett kur består av två sessioner med en månad emellan. En ytterligare behandling kan rekommenderas efter ca fyra till sex månader för att bibehålla effekten.

Klicka nedan för att se prislistan